Op werkdagen voor 14.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending binnen NL boven €35,-

Classic short sock Black

Productnr: BL202002.101.109
Op voorraad

995

Maat
Kleurnaam
+ Meer kleuren - Minder kleuren
Over "Classic short sock Black"

Dunne zachte sneaker sock passend bij uw zakelijke outfit. De van duurzame Tencel gemaakte sneacker sok heeft een hoog draagcomfort door de gladden teennaad.

  • Tencel stof is zacht en dat zorgt voor draagcomfort
  • Tencel stof is sterk
  • Tencel stof ‘ademt’ en dat is prettig in zowel de winter als de zomer
  • Tencel stof absorbeert water beter dan katoen, maar droogt toch sneller
  • Tencel stof krimpt en kreukt minder dan katoen
  • Tencel stof is uitstekend bestand tegen bacteriën, geen vieze geurtjes dus ( fact: bacteriegroei gaat bij synthetische stoffen maar liefst 2000 keer zo snel!)

Tencel is zo zacht als zijde. Deze natuurlijke kunstvezel is gemaakt van houtpulp van eucalyptus hout en andere loofbomen. Deze groeien in speciaal daarvoor aangelegde bossen die worden beheerd volgens de voorschriften van het FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Op bepaalde stukken grond is geen landbouw mogelijk omdat de bodem niet vruchtbaar genoeg is. De verantwoorde eucalyptusbossen groeien daar echter uitstekend. Zo kan de grond toch optimaal worden benut. Het maakt de winning van de lyocell vezel duurzamer dan bij andere houtvezels. Daarvoor zijn namelijk vaak bedreigde boomsoorten de klos.

Duurzaam geproduceerd:
Het enige puntje ter verbetering van de productie is dat het energieverbruik nog relatief hoog ligt. Gelukkig zijn er daarnaast veel zwaarwegende voordelen. Bij de boomteelt en de productie worden namelijk zowel het water als de chemicaliën opgevangen en hergebruikt. Door dit Closed Loop-systeem is de lyocell of Tencel stof helemaal vrij van chemische resten. Het materiaal is daarom huidvriendelijk én biologisch afbreekbaar.

80% Tencel, 18% polyamide, 2% elastane

Maat: 39-42
Effen of meerkleurig: Effen kleur
Kleurnaam: Black
Oekotex: Ja
Unieke verkooppunten: Vlakke teennaad, Oekotex certificering, Vochtregulerend
Elastaan: 2%
Polyamide: 18%